dimecres, 21 de gener del 2015

Però, què és un biblioLAB?

Els laboratoris de lectura ens permeten
explorar els llibres des d'un altre angle
L'any passat la biblioteca va iniciar el projecte dels biblioLABs, com tots hagueu pogut sentir. Però, què són exactament els biblioLABs? I què els diferencia d'una hora del conte tradicional? En aquesta entrada us intentarem explicar breument en què consisteixen.

El biblioLAB de la biblioteca és el nom amb el qual hem batejat els "laboratoris de lectura" de la nostra biblioteca. Els laboratoris de lectura són, en paraules de la Marta Roig, "un tipus d'activitat familiar que convida a experimentar al voltant de la lectura". Els seus objectius principals són promoure la lectura, fomentar la biblioteca com a espai de descoberta i acostar autors i obres especials de la literatura infantil a les famílies. 

Com funcionen? La seva dinàmica és ben senzilla: s'escull un tema i un seguit de lectures sobre aquest tema, i posteriorment es dissenya l'activitat que es durà a terme al voltant d'aquests elements.

Aprofitem per avançar-vos que aquest hivern tindrem tres biblioLAB: un al mes de febrer, dedicat a l'Olívia de Ian Falconer, i dos al març, dedicats al projecte Biblioteques amb DO.

Si en voleu saber més, us convidem a visitar els webs següents:

1 comentari:

Gràcies!