dilluns, 15 de setembre del 2014

Les dones de 1714

Dimarts 9 de setembre va venir a la biblioteca l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho a presentar el seu llibre Les dones del 1714, llibre que parla sobre el paper de les dones en els fets del 1714. La participació de la dona en aquests fets de la nostra història és molt desconeguda; malgrat que hi ha personatges fascinants, mai ningú no n'ha parlat. La Patrícia Gabancho fa, en aquest llibre, un original recorregut pels fets més importants del 1714 narrats a través d'una protagonista femenina.

Patrícia Gabancho, d'origen argentí, va estudiar la llengua catalana a Buenos Aires, on es va relacionar amb dissidents del Casal de Catalunya, que eren independentistes i d'esquerres. Estudià periodisme i es traslladà a Catalunya el 1974, per conèixer Barcelona i comprendre una nació sense Estat.

Ha publicat llibres sobre temes culturals (teatre, tango, literatura), sobre història i política de Catalunya i sobre urbanisme, especialment centrats en la ciutat de Barcelona i el fet metropolità. Està vinculada amb plataformes i iniciatives de caràcter sobiranista. Col·labora en diversos mitjans de premsa i ràdio, en tasques de difusió cultural i participa en les principals tertúlies mediàtiques catalanes. Des del 2014 forma part, com a vicepresidenta primera, de la junta de l'Ateneu Barcelonès sota la presidència de Jordi Casassas i Ymbert.

Font: Vikipèdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!