dilluns, 14 de març del 2011

Benvinguts a la nova Biblioteca Joan Coromines

La nova Biblioteca Joan Coromines s'amplia i ocupa la totalitat de la segona planta de l'Edifici Centre. Passarà d'una superfície útil de 628 m² a 2.114 m² distribuïts en una única planta. Compartirà espai amb altres serveis municipals.

La Biblioteca Joan Coromines compta inicialment amb un fons de 33.756 documents i 170 subscripcions a diaris i revistes. Ofereix accés gratuït a Internet, zona Wi-Fi, i servei d'informació i préstec.

Malgrat que no està ubicada en un edifici de nova construcció, el disseny dels espais i el mobiliari han estat especialment dissenyats, i s'ha prestat una atenció especial a la distribució de diferents zones i als petits detalls per tal de fer de la Biblioteca un equipament funcional i a la vegada acollidor. A més, hi ha un espai polivalent per allotjar-hi tot tipus d'activitats culturals. Compta amb diferents zones i inclou una sala polivalent d'ús independent de la resta de la Biblioteca i una aula de formació.

La nova Biblioteca Pública Joan Coromines s'inaugura el dissabte 19 de març

La nova Biblioteca Joan Coromines té més de 2.000 metres quadratsEl president de la Diputació, Antoni Fogué, el director general de Cooperació Cultural, Norbert Tomàs i Bilbeny, i l'alcalde del Masnou, a més d'altres autoritats supramunicipals i locals, inauguraran, el proper 19 de març, a les 18 h, la nova Biblioteca Joan Coromines. L'ampliació de la Biblioteca Municipal Joan Coromines ha estat una de les fites més importants que han guiat l'activitat municipal en l'àmbit cultural dels darrers anys.

Aconseguir-ne la renovació i l'ampliació ha estat una fita tan destacada que gairebé es pot parlar d'una nova Biblioteca municipal. Els més de 2.000 metres quadrats de què disposa l'equipament actual gairebé tripliquen la superfície de què es disposava fins a aquesta intervenció, amb la qual cosa ja es pot donar resposta i satisfer les necessitats d'un servei amb una gran acceptació entre la ciutadania.

Les xifres ho demostren: el 2009, la Biblioteca va tenir 59.500 visites, 61.000 préstecs, 15.130 usuaris i usuàries d'Internet, i 3.312 connexions de Wi-Fi. També se n'ha ampliat el fons, que arriba als 40.000 volums. Hi ha serveis d'autoescolta i autovisionament, ordinadors per a persones adultes (12) i per a infants (5), Wi-Fi també a la sala infantil, zona de còmic i sala de conferències. A més, la bústia per retornar documents funcionarà durant 24 hores els 365 dies de l'any.

Una altra peculiaritat de la nova Biblioteca Municipal Joan Coromines és que centralitza tot el fons de nàutica, procedent del Museu de Nàutica del Masnou, amb la qual cosa aquest equipament esdevindrà la primera biblioteca especialitzada en aquest àmbit de la xarxa de biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona.

Un equipament concebut per gaudir dels estímuls culturals

L'Edifici Centre, que acull la Biblioteca Joan Coromines, es troba en un pendent pronunciat, cosa que determina que tingui dos accessos: l'un pel carrer d'Itàlia i l'altre pel de Josep Pujadas Truch. Ateses aquesta i altres característiques de l'edifici, totes les intervencions en matèria de construcció i distribució han seguit el criteri de portar les zones de lectura cap a les façanes, per poder gaudir de llum natural, i de col·locar a l'interior les prestatgeries per aconseguir, així, un espai diàfan, amb parets de vidre per dividir els espais.

Aquesta sensació d'espai obert es reforça amb la il·luminació: a les 8 lluernes existents se n'han afegit 11 de noves d'il·luminació artificial a l'eix central. I perquè la lluminositat no esdevingui un problema d'enlluernament, s'hi ha instal·lat un cortinatge que alhora proporciona una estètica més dinàmica.

Els paviments són de linòleum, un material de gran flexibilitat que contribueix a crear un bon nivell de confort acústic, i s'hi poden distingir 4 zones de tonalitats diferents per marcar cada un dels àmbits de l'equipament. El mobiliari és de color blanc i negre majoritàriament, ja que només s'ha introduït el color en determinats elements, com en algunes cadires, la senyalística, els carros i les lletres identificatives de l'equipament.

Coherent amb les tendències actuals, el control del consum energètic també s'ha tingut en compte, amb sistemes de graduació de la intensitat de la il·luminació i de detecció de CO2 per adaptar el consum a l'aforament i l'ús.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!