dijous, 24 de març del 2011

Multitudinària inauguració de la Biblioteca Pública Joan Coromines

El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, acompanyat per l'alcalde del Masnou, Eduard Gisbert; el director general de Cooperació Cultural de la Generalitat, Norbert Tomàs, i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, José Manuel González Labrador, a més d'altres autoritats municipals, va inaugurar, dissabte 19 de març, l'ampliació de la Biblioteca Joan Coromines del Masnou. A l'acte, hi va assistir un nombrós grups de masnovins i masnovines que van voler conèixer de primera mà el nou equipament.

Durant l'acte d'inauguració, el director general de Cooperació Cultural de la Generalitat va enllaçar la feina de les administracions per aconseguir un bon sistema de biblioteques públiques amb el compromís que la Mancomunitat de Catalunya, creada el 1914, va adquirir i manifestar amb la cultura. Per la seva banda, el president de la Diputació de Barcelona va qualificar l'ampliació de la Biblioteca com un "projecte d'èxit" i va felicitar Gisbert i el seu Equip de Govern per la feina feta per aconseguir un equipament capaç de donar resposta a les necessitats culturals de la població. Fogué també va recordar que la Biblioteca Joan Coromines forma part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació, amb més de 200 equipaments adherits, per la qual cosa va afirmar que "no hi ha cap estructura similar que permeti rendibilitzar tant tot un servei a la ciutadania". Fogué va afegir que, amb la Biblioteca acabada, "la Diputació de Barcelona ha assolit tots els compromisos d'aquest mandat amb el Masnou. I, tot i la crisi, no s'ha rebaixat ni un punt".

L'alcalde va agrair a la Diputació el suport rebut i va afirmar que la Biblioteca "compleix l'objectiu de formar i informar la ciutadania" i que, amb l'ampliació, es "converteix en un magnífic referent cultural per al Masnou". Gisbert va voler reflexionar sobre la importància de la formació i la instrucció per contribuir a la creació d'una "societat més lliure". També va voler agrair la tasca de tot l'Equip de Govern, la "responsabilitat" de l'oposició i el "suport" d'ERC. Especialment, Gisbert va voler agrair l'entusiasme dipositat per la regidora de Cultura, Marta Neira. A més a més, l'Alcalde també va recordar la tasca del personal de la biblioteca, de qui va afirmar "que estan molt atents a les necessitats dels usuaris i usuàries" i a qui va agrair la seva implicació, així com al personal tècnic dels diversos departaments de l'Ajuntament.

En finalitzar l'acte, a la plaça de Miquel Martí i Pol, el grup teatral N'goro N'goro va oferir un muntatge basat en els llibres i les biblioteques.

Les persones assistents a la inauguració van poder passejar pels més de 2.000 metres quadrats de què disposa l'equipament actual, que tripliquen la superfície de què es disposava fins ara. A més, s'hi ha incorporat una nova entrada, una sala polivalent, espai de formació i de suport. L'ampliació ha permès ocupar tota la segona planta de l'edifici Centre, que disposa d'una nova entrada independent des del carrer.
La Biblioteca Pública Joan Coromines compta amb un fons d'uns 39.000 documents i 199 subscripcions a diaris i revistes, i està especialitzada en turisme i nàutica. Ofereix accés gratuït a Internet, zona Wi-Fi, informació i préstec. La Biblioteca oferirà 37 hores de servei al públic.

Per a la posada en marxa de l'equipament, la Diputació de Barcelona ha aportat 181.000 euros en concepte d'ajuts a la construcció, adquisició de fons documental i audiovisual, i equipament informàtic. Pel que fa a les despeses de funcionament i manteniment de la Biblioteca, la Diputació hi dedicarà cada any uns 93.000 euros. El pressupost total de les obres ha estat de 897.000 euros i el del mobiliari, de 323.000 euros. La Generalitat ha fet una aportació de 520.000 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!