dimecres, 30 d’octubre del 2024

Activitats destacades del mes de novembre

Emma Zafón
Aquest mes de novembre a la biblioteca volem destacar dues activitats molt especials. En primer lloc, per al públic adult, la tertúlia literària especial 25-N, Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones, en la que es comentarà la novel·la Casada i callada, amb la presència de la seva autora, la periodista i escriptora valenciana resident a Barcelona Emma Zafón. La trobada amb l'autora correrà a càrrec de Dàlia Rajmil Bonet, també periodista i cooperativista.

En segon lloc, el biblioconcert "Estellés a cau d'orella", un recital de Pau Alabajos per a celebrar el centenari del naixement del poeta valencià Vicent Andrés Estellés. Els versos del Llibre de meravelles que canta en viu i en directe serveixen per a il·lustrar els capítols més importants de la vida del poeta de Burjassot, i contextualitzar també el moment històric, social i polític durant el qual van ser escrits.

Per als pares i mares hi ha preparada una xerrada que, sota el títol “Educar els fills i filles per a les primeres pantalles”, té l'ànim de reflexionar sobre com d’inevitables són les pantalles en la criança dels nostres fills i filles i com podem gestionar-ho. Aquesta conferència correrà a càrrec de la professora i doctora en comunicació Cristina Garde (Learn to check).

Per als infants tenim preparada l'hora del conte sobre el surrealisme: "Sis cocodrils i una flor de calèndula", un espectacle teatral de petit format amb Marta Esmarats i Txelo Gutiérrez, inspirat en l'imaginari de dones artistes surrealistes com Leonora Carrington i Dora Maar, en les constel·lacions de l’artista català Joan Miró per perdre’s en el món dels somnis.

Trobareu tota la programació del mes de novembre, amb les dates i els horaris l'agenda de la Biblioteca Virtual.

dijous, 3 d’octubre del 2024

La Biblioteca s'adhereix a la Setmana contra la soledat no desitjada 2024

Del 14 al 20 d’octubre, l'entitat Solidaritat Sant Joan de Déu posa en marxa la Setmana contra la soledat no desitjada amb l’objectiu de sensibilitzar sobre tot el que implica sentir-se sol sense voler estar-ho i mobilitzar les persones, empreses i entitats com a trencadores de soledat.

A Europa més de 30 milions de persones asseguren sentir-se soles, i una de cada quatre admet patir soledat no desitjada. Aquesta realitat va més enllà de la gent gran i afecta persones de totes les edats i condicions. És més, quan la pateixen col·lectius vulnerables, la soledat es multiplica.

Des de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació es vol contribuïr amb la creació d'un racó de lectura sobre la soledat per tal de sensibilitzar als usuaris, fer visible el problema i ajudar a trencar tabús. A més, a la plataforma Biblio Digital es farà un aparador dedicat a la temàtica.