dissabte, 20 de gener del 2024

Descobrim... Àustria (1a part)

Descobrim... un país
 és un projecte que pretén donar a conèixer un país o regió. Enguany el projecte assoleix la sisena edició després d'haver aprofundit en Alemanya (2018), el Marroc (2019), La Toscana (2020 i 2021), Portugal (2022) i La República Txeca (2023). 

Aquest any us volem convidar a descobrir Àustria i ho farem a partir d’un seguit d’activitats culturals i turístiques adreçades a persones inquietes i amb ganes de conèixer món. 

Tal i com s'ha fet en edicions anteriors, la iniciativa preveu concloure amb un viatge al destí escollit.

Us presentem la programació de les primeres activitats del cicle. 

Dijous 25 de gener, a les 18 h. Presentació del país: Àustria

Conferència de presentació “Descobrim... Àustria”. Aproximació historicogeogràfica i del patrimoni cultural de la UNESCO d'Àustria. Activitat oberta a tothom qui vulgui aproximar-se a conèixer aquesta regió. A càrrec de Renate Schäffler Antony. Sala Joan Comellas (Edifici Centre). Sense reserva prèvia. 

Dijous 29 de febrer, a les 18 h. En ruta per Àustria!

Coneixerem els itineraris, paisatges i el patrimoni UNESCO més rellevant d’aquest país alpí. A càrrec de Gisa Mohr. Sala de les Lletres. Entrada lliure. Sense reserva prèvia.

Dimarts 12 de març, a les 16 h. Cinefòrum: La cinta blanca

Projectarem la pel·lícula La cinta blanca, de Michael Haneke, director i guionista de cinema austríac conegut pel seu estil ombrívol i pertorbador. En cas de no poder-hi assistir, recomanem que es miri la pel·lícula a casa. La podeu demanar en préstec a la Biblioteca. Sala de les Lletres. Entrada lliure. Sense reserva prèvia. 

Dimecres 13 de març, a les 18 h. Cinefòrum: xerrada i comentari

Comentarem la pel·lícula La cinta blanca. Recomanem que es miri la pel·lícula anteriorment. La podeu demanar en préstec a la Biblioteca o venir a la projecció de la pel·lícula el dia 12 d’abril de 2024. A càrrec d'Enric Ros (escriptor, periodista cultural, guionista i professor de cinema, humanitats i comunicació). Sala de les Lletres. Entrada lliure. Sense reserva prèvia.

Dijous 11 d’abril, a les 18 h. Àustria, entre el fin de siècle i la modernitat, i les dones que ho van fer possible

Repàs d’algunes de les artistes pioneres i, posteriorment, de l'ambient que envoltava la Secessió, amb Margarete Schütte-Lihotzky, Klimt, Alma Mahler i els Tallers Vienesos. A càrrec de Sílvia Puig. Sala de les Lletres. Entrada lliure. Sense reserva prèvia. 

Aquest projecte ha estat organitzat per l'Associació UNESCO EL MASNOU i la Biblioteca Joan Coromines. 

També et pot interessar:

Aquesta programació resta subjecta a possibles modificacions. Confirmeu la informació amb antelació. 
Per més informació us podeu adreçar a la Biblioteca (Telèfon: 93 557 18 88,  A/e: b.masnou.jc@diba.cat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!