Com arribar-hi: En avió, vol directe Barcelona-Dublín (2 h
15 min).✈
Com moure’s: La millor manera de recórrer els indrets més interessants d’Irlanda és amb transport privat, per tant és molt recomanable llogar un cotxe (també es pot fer en viatge organitzat amb autocar, però limita molt). Nosaltres vam llogar un cotxe🚗 (amb reserva prèvia). Es pot recollir el vehicle a l’aeroport o a la ciutat. Tot perfecte. Recomanable incloure una assegurança completa, que no encareix gaire el preu total. Cal tenir en compte que a Irlanda es condueix per l’esquerra, però no és tan difícil com pot semblar d’entrada. Això sí, cal ser un conductor experimentat i no tenir por😀.
Sobre l’allotjament i àpats:
Vam allotjar-nos a diversos tipus d’allotjaments: hotel a
Dublín, alberg a Galway (però en habitació privada, no compartida) i Bed &
Breakfast a la regió de Kerry. L’allotjament a Irlanda no és barat, és un país
que ha experimentat un augment del nivell de vida i dels preus important en els
últims anys; això sí, la comoditat i el servei dels allotjaments és impecable.
Recomanem B&B fora de les ciutats, la millor opció per conèixer
l’hospitalitat irlandesa👋.
Pel que fa als àpats, cal dir que la gastronomia irlandesa
no és gaire interessant ni variada. Les cartes dels restaurants són molt
repetitives: carn amb patates i verdures, fish&chips, hamburgueses... També
hi ha força pizzeries. El preu mitjà d’un àpat depèn dels entrants, postres,
begudes..., però per fer-se una idea, només el plat principal costa entre 15-20
€.
Un menú en un restaurant turístic val... 30-35 € (per persona).
Els llocs o moments imprescindibles:
- Península de Dingle: molt a prop del conegut Ring of Kerry (que no vam tenir temps de fer) hi ha aquesta península que és una de les zones on es conserva millor la llengua i la cultura irlandesa. Dingle és un bonic poble de pescadors turístic però sense massificacions (no n’hi ha enlloc d’Irlanda). A l’extrem de la península, la ruta Slea Head Drive recorre la costa amb uns paisatges i platges espectaculars, com la Coumeenoole, Clogher Strand i Wine Strand), i també restes prehistòriques. El cap de Dunmore és el punt més occidental del país. Davant hi ha les illes Blasket. Tota la força i la bellesa salvatge de l’Atlàntic es perceben en aquest recorregut. També hi ha zones de muntanya al nord i centre de la península (mont Brandon, Connor Pass...).
- Parc Nacional de Killarney: muntanya, llacs, passejades a
peu, amb barca, amb carruatge, amb bici... Inclou el Gap of Dunloe, un port de
muntanya que és una de les excursions clàssiques de la zona.
- Penya-segats de Moher: un dels llocs imprescindibles, un conjunt de penya-segats que cauen verticals damunt la mar. La meteorologia pot jugar males passades, ja que és freqüent que hi hagi forts vents, pluja i boira. Cal tenir una mica de flexibilitat en la ruta per triar el dia adequat.
- Galway: ciutat universitària amb un nucli medieval. Molt d’ambient nocturn, el centre és ple de pubs i restaurants.
- Connemara: regió al nord de Galway. La costa és rocosa i abrupta, plena d’entrades de mar i platges sotmeses a les marees. L’interior és d’una bellesa a estones idíl·lica, amb innombrables llacs, i a estones desolada i austera. És un paisatge que fascina i encisa. Una visita interessant és el castell abadia de Kylemore.
- Clonmacnoise: a mig camí entre Dublín i Galway, a la riba del riu Shannon, hi ha les restes d’aquest monestir fundat al segle VI. Es tracta d’un conjunt d’esglésies, torres i creus que constitueix un dels vestigis històrics i arquitectònics més importants del país. Visita imprescindible.
- Dublín: ciutat cosmopolita i acollidora.
La gent i la cultura són...: Els irlandesos són genuïnament amables, hospitalaris i comunicatius👐. A pesar de la preeminència de l’anglès, la llengua i cultura gaèlica (irlandesa) es resisteix a desaparèixer. La zona que hem recorregut (costa oest) és precisament on millor es conserva la llengua irlandesa. A banda de la llengua, la cultura irlandesa és rica en història, música i tradicions.
Alguna anècdota o alguna cosa que et va sorprendre molt: la pluja no és un tòpic, és ben real!🌂 Cal anar-hi mentalitzat que molts dies plourà. Com a recompensa, viatjaràs sense calor i els ulls se t’ompliran de verd.
Com planificar el viatge:
- Recomanacions dels familiars i amics que hi han estat.
- Guia de viatge en paper agafada en préstec a la biblioteca o deixada per algú.
- Internet.
A qui recomanaries el viatge? A tothom: parelles, famílies, grups d’amics...
El destí en tres paraules: verd, verd i verd! També:
tranquil·litat, bon ambient, cultura, història, música🎵, cervesa...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies!