dimecres, 14 de març del 2018

Experiències viatgeres, Madagascar

Atenció viatgers i viatgeres, perquè volem que ens expliqueu les vostres experiències de viatges. Avui estrenem nova secció: Experiències viatgeres! 


La primera entrevista és a l’Armando, company i viatger incansable, geògraf de formació, que ens explica de primera mà el viatge a Madagascar que va fer el juliol de 2017.

És bàsic saber que... Madagascar és l’illa més gran d’Àfrica i una de les més grans del món. Envoltada per l’oceà Índic, és un d’aquells destins somiats per molts viatgers. El país figura com un dels deu primers del món en diversitat biològica, representada principalment pels lèmurs (primats endèmics de l’illa de Madagascar) i els imponents paisatges de baobabs.

Fitxa tècnica:
Capital i ciutat més gran: Antananarivo (tothom l’anomena Tana)
Població: 22.924.851 habitants (2013)
Llengües oficials: malgaix i francès
Superfície: 587.041 km² (gairebé el doble d’Espanya)

L’experiència:
Tipus de viatge: En parella durant un mes.

Com arribar-hi: En avió (el vol ronda els 1.100 euros). A més a més, s’ha de tenir en compte que gairebé segur que caldrà agafar un vol intern.

Com moure’s: El principal problema de Madagascar és el transport. L’illa és molt gran i les carreteres estan en molt mal estat (són camins sense asfaltar), cosa que condiciona el viatge. Nosaltres vam decidir llogar un cotxe amb xofer (ja que recomanen que els turistes no circulin).  L’altra opció per moure’s i més econòmica és el transport públic del país, però és incòmode i poc fiable (acaba a sent lent).

Quant val...
...un menú en un restaurant turístic? 5 € (per persona).
...una nit d’hotel en una habitació doble de 3 estrelles? 20 €
...un cafè amb llet? 1 €

Els llocs imprescindibles: L’Avinguda dels Baobabs (paisatge), Tsingy de Bemaraha (monument natural), Ille Saint Marie (platges paradisíaques), Tsiribihina river (canoa pel riu) i Andasibe-Mantadia (parc natural per veure lèmurs en el seu habitat).

La gent i la cultura són...: El primer contacte és força impactant. Al cap dels dies, t’acabes acostumant al seu ritme de vida pausat i a la seva facilitat contagiosa per gaudir de les coses més senzilles de la vida. La imatge dels somriures de la gent i els nens són impagables.

Recomanaries aquest viatge perquè...: És una manera de conèixer Àfrica i alhora de gaudir de la diversitat de la natura i de paisatges espectaculars.

Alguna anècdota o alguna cosa que et va sorprendre: La temperatura. En estar situada a l’hemisferi sud, el seu hivern és el nostre estiu. Nosaltres vam passar alguna nit amb fred (5 ˚C) i no anavem prou equipats.

Com planificar el viatge: Guies de viatges. Concretament, vaig utilitzar la guia de Madagascar de Lonely Planet, tant aquí per preparar el viatge com durant el viatge. També la guia de Madagascar de la col·lecció “Rumbo a...”.

A qui recomanaries viatjar a Madagascar? Als amants de la natura que estiguin disposats a assumir que l’autenticitat implica algunes incomoditats.

Madagascar en tres paraules: Naturalesa, naturalesa, naturalesa.

Si has viatjat i vols compartir el teu viatge, posa’t en contacte amb nosaltres i comparteix les teves vivències al blog de turisme (b.masnou.jc@diba.cat; 93 557 18 88).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!