dijous, 3 d’agost del 2017

Platges perdudes amb encant

El litoral català oferix una gran varietat de platges per a tots els gustos: de sorra fina, de pedretes, llargues, petites, tranquil·les, familiars..

Aquí teniu un recull de cales i platges espectaculars, d'aquelles que un cop hi arribes t'hi quedaries per sempre. T'hi apuntes?

Cala Sa Sabolla (Cadaqués): Platja salvatge de grava i còdols. Arribar caminant a la cala és una experiència  recomanable per partida doble, el camí de ronda (venint de Cadaqués) és una dels recorreguts més bonics que es poden fer pel Cap de Creus.

Cala S'Alguer (Palamós): Fer una passejada des de la platja del Castell i apropar-se a la cala s'Alguer, és una una meravella imprescindible de la Costa Brava. Les cases de pescadors arran de mar formen un escenari tan evocador que segur que t'hi acabes perdent.

Platja de Pixa-vaques (l'Ametlla de Mar): La platja Pixa-vaques i la cala Pepo, són platges de petites dimensions. Situades a pocs metres de l'Ametlla de Mar, el seu entorn semi urbà permet gaudir, a la vegada, dels espais naturals i dels serveis que s'ofereixen a la població.

Platja del Canyadell (Torredembarra): Es tracta d’una platja de sorra fina envoltada de penya-segats. Malgrat això, s’hi pot accedir fàcilment. Als voltants hi ha diversos punts d’interès. En direcció Torredembarra, s’hi pot trobar el far d’aquesta localitat i en direcció Altafulla, a poc més de 500 metres de cala, s’hi troben les restes de la vil·la romana dels Munts.

Platja del Garraf (Sitges): coneguda com les casetes del Garraf, manté les casetes de pescadors de fusta pintades de verd i blanc que originalment formaven un antic barri mariner i que avui li donen un encant indiscutible. És una platja de sorra fina i pedretes i té poca inclinació d'entrada al mar.

Platja del Trabucador (Sant Carles de la Ràpita):  La platja del trabucador s’allarga fins la Península de la Banya i constitueix un dels espais més fràgils del Delta. En ple Parc Natural del Delta de l’Ebre, es tracta d’un esplèndid exemple de platja salvatge, un autèntic redós de tranquil·litat per al visitant.

Sabies que...? La Generalitat de Catalunya posa a disposició dels usuaris de les platges una nova aplicació que difon tota la informació d’interès sobre prop de 300 platges catalanes.

Bibliografia i webgrafia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!