divendres, 29 de novembre del 2013

Xerrada: "Dir sense por: la llibertat d'expressió"

Dijous passat dia 28 de novembre, ens va visitar a la biblioteca un l'escriptor amazic Salem Zenia, per fer testimoni de la persecució del que són objecte alguns escriptors en els seus països on la llibertat d'expressió està molt restringida.

Salem Zenia (Frèha, (Tizi Uzu), 26 de setembre de 1962) és un periodista, poeta i novel·lista algerià de llengua amaziga.

Va estudiar a l'escola del seu poble natal i més tard a l'Institut masculí d'Azazga. A la Universitat de Lieja va estudiar periodisme. A la primavera de 1980, coneguda posteriorment com la Primavera Berber, Salem Zenia va participar en diverses manifestacions com a membre del comitè d'estudiants de la seva regió. Va cursar els estudis de periodisme a distància a l'École Universalis de Liegi, a Bèlgica, on va obtenir el diploma de periodista-reporter a finals de l'any 1981.

Militant de moviments que reivindiquen més autonomia per al poble berber, viu refugiat a Barcelona. Ha seguit tota l'evolució de la reivindicació berber, centrant el seu interès en l'acció cultural. L'any 1989 va ser un dels principals redactors de l'informe Cultura i desenvolupament artístic.

Ha treballat com a periodista i ha publicat articles i entrevistes per a diverses publicacions. El 1998 va fundar el seu propi diari Racines/Iz'uran, orientat a la promoció de la llengua berber i el 15 de juliol de 2005 va rebre un diploma d'honor de l'associació Tamazgha a París per la seva aportació a la literatura en amazic.

* Font: Salem Zenia a la Vikipedia.

L'acte està organitzat pel PEN Català i l'Ajuntament del Masnou. Des de la seva fundació, el PEN Català ha estat una plataforma per a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores dels territoris de parla catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!