divendres, 13 d’abril del 2012

On el dia dorm amb els ulls oberts


El passat dimecres 11 d'abril, Toni Pou, autor masnoví d'On el dia dorm amb els ulls oberts, va presentar el seu llibre, guardonat amb el Premi Godó de Periodisme d'Investigació i Reporterisme.

L'estiu del 2008, Toni Pou va ser seleccionat per la Federació Mundial de Periodistes Científics, juntament amb 14 periodistes científics més de la resta del món. Es tractava de formar part d'una expedició científica a l'Àrtic canadenc a bord de l'Amundsen, un trencaglaç dedicat íntegrament a la recerca científica. L'editorial Empúries ha publicat el llibre escrit sobre aquest viatge.

On el dia dorm amb els ulls oberts, doncs, reconstrueix el viatge del jove periodista científic Toni Pou a l'Àrtic canadenc. Embarcat a l'Amundsen, participa en la recerca que es fa al vaixell mateix, dotat amb instal·lacions científiques capdavanteres a escala mundial. A cavall entre el llibre de viatges, la divulgació científica i la crònica personal, narra el dia a dia de la gent de bord, la quotidianitat en un entorn tan peculiar. En un relat fresc, senzill, ple d'anècdotes entranyables, Toni Pou ens il·lustra no tan sols sobre les particularitats de l'Àrtic, sinó també sobre la ciència en general. Intel·ligent, sensible i molt ben escrit, On el dia dorm amb els ulls oberts és una petita joia que ens transporta a un món llunyà, evocadora de les aventures i l'èpica de les expedicions polars del segle XIX.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!