dilluns, 6 d’abril del 2009

Detectius, els grans investigadors a la novel·la negra policíaca


Detectius

Del 7 al 27 d'abril de 2009 tindrem a la biblioteca l'exposició "Detectius: Els grans investigadors a la novel·la negra policíaca".

El personatge del detectiu és el primer mite originat per la novel·la criminal. El detectiu té per funció investigar uns fets criminals i descobrir-ne els culpables. És, doncs, un personatge amb una missió determinada i constant: descobrir la veritat.

El detectiu literari arriba per desentrellar un misteri i protagonitzar una investigació desvinculada de la seva vida privada; la seva veritable personalitat només aflora fragmetàriament en la novel·la com un factor accessori per agilitzar i amenitzar la trama. Però com que l'amenitat és una qualitat importantíssima en la lectura, els autors s'han preocupat de dotar els seus detectius de característiques singulars, que els distingeixen dels seus col·legues, la qual cosa ha originat una mena de fetitxisme que ha contribuït en gran mesura a la seva mitificació.

A l'exposició "Detectius" trobareu alguns dels detectius literaris més significatius de la història. Descobrir-los és una bona manera d'acostar-se a la lectura de la novel·la negra i policíaca i als seus mites. Animeu-vos a visitar-la i a enviar-nos els vostres missatges amb les vostres opinions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies!