divendres, 28 de març del 2014

Fragments d'una pedra, de Santi Borrell

Fragments d'una pedra
Dimecres 26 de març es va presentar a la biblioteca el llibre Fragments d'una pedra, de Santi Borrell, el seu segon llibre de poemes. En aquest recull hi trobem poemes des de l’any 2004 fins el 2010, on hi ha una observació constant dels altres i del que els envolta. La presentació va córrer a càrrec del poeta masnoví Vicenç Llorca.

En paraules de l'autor, Fragments d'una pedra és "un llibre que obre el ventall a temàtiques molt diverses... coses aparentment simples, reflexions sobre la pròpia vida, pensaments sobre la felicitat, l'alegria, les il·lusions, l'amor o la vida quotidiana...".

En aquest enllaç podreu escoltar uns poemes d'aquest llibre.

dijous, 13 de març del 2014

Presentació del llibre 'Sortir de l'euro'

El passat divendres 7 de març Antoni Soy, catedràtic d'economia aplicada de la UB, va venir a la biblioteca a presentar el seu llibre Sortir de l'euro, per sortir de la crisi, on planteja diverses possibilitats sobre el futur de l'euro.

Espanya va entrar en l’'euro alegrement, confiada que tot serien avantatges, però és evident que no ha estat així. Ara sabem que o bé el Banc Central Europeu aconsegueix que els Estats li transfereixin part de la seva sobirania, o tindrem encara alguns terratrèmols més. Així que, en aquest moment que Catalunya es repensa com a Estat, cal que ho fem sense condicionants: volem ser com Dinamarca o Suècia, per exemple, que han deixat enrere la crisi fa anys? I en tot cas, com és que han sortit de la crisi tan de pressa: potser precisament perquè són fora de l’'euro, o bé això no hi té res a veure i la qüestió és que aquests dos països han sabut endegar un procés de creixement econòmic productiu que, al mateix temps, és sostenible i equitatiu?

Entrevista a Ràdio Argentona amb l'autor.

dimarts, 11 de març del 2014

Es publiquen les bases dels Premis Goleta 2014

Premiats i jurat a l'edició 2013 dels Premis Literaris Goleta i Bergantí
Ja s'han fet públiques les bases de la XXXVI edició dels Premis Literaris Goleta i Bergantí.

En aquesta edició, la novetat principal és que s'han reduït les categories per participar-hi amb la intenció de centrar els esforços en la promoció de la creació literària entre els més joves de la vila o bé els que estudien en algun centre del Masnou. D'aquesta manera, hi poden participar els infants i joves d'entre 9 i 18 anys, en tres categories diferents:

  • A (de 9 a 11 anys)
  • B (de 12 a 14 anys)
  • C (de 15 a 18 anys)

Les obres es poden presentar, en poesia i narrativa, fins al 26 d'abril, a la Biblioteca Joan Coromines. Els premis són els mateixos per a totes tres categories: una tauleta tàctil per a la persona autora del treball guanyador i un lot de llibres per valor de 50 euros per al segon premi. La resolució del jurat es farà pública el 30 de maig, a les 19 h, en el decurs de l'acte de lliurament de premis de la convocatòria.